dimecres, 23 de març de 2011

L'escriptor Haruki Murakami, XXIII Premi Internacional Catalunya 2011

Segons el jurat, s'ha convertit en un referent destacat de la literatura mundial i és un pont literari entre l'Orient i l'Occident.

L'escriptor japonès Haruki Murakami és el XXIII Premi Internacional Catalunya. El jurat l'ha escollit per majoria absoluta, perquè "la seva obra narrativa ha transcendit el seu àmbit cultural i ha esdevingut un referent notable del panorama literari mundial; per la creació d’una obra i d'un univers personal que dibuixa un món d’oscil·lacions permanents, entre real i oníric, humor i foscor; i perquè és un pont literari entre l'Orient i l'Occident, la lleugeresa taoista i l’absorció de tendències i tradicions culturals forànies.' El premi el lliurarà el president Artur Mas el 9 de juny, al Palau de la Generalitat.

El Premi Internacional Catalunya, atorgat per la Generalitat de Catalunya i dotat amb 80.000 euros i l’escultura 'La clau i la lletra' d’Antoni Tàpies. Aprofiteu per descobrir l'autor a la Biblioteca.


3 comentaris:

 1. Aquest llibre pinta molt bé. El tinc a la llista per comprar-lo per la Diada de St. Jordi.
  Què us sembla si fessim una llista compartida sobre els llibres que ens semblen interessants per comprar-nos i així no deixar-nos portar només pels més mediàtics?
  Rosa

  ResponElimina
 2. Em sembla perfecte en aquests moments fer un reconeixement institucional a aquest autor.
  El seu darrer llibre 1Q84 sembla que és molt interessant.

  ResponElimina
 3. Bona idea!, demà, en el transcurs de la trobada ho comentem.
  Salut!

  ResponElimina