dijous, 31 de març del 2011

Llista compartida de llibres per Sant Jordi 2011

Segons la proposta de la Rosa Gravalosa adjunto enllaç a Òmnium. Han creat un apartat "la llança que projecta la nostra cultura". La pàgina web ens permet buscar un llibre entre les novetats editorials en català per aquest Sant Jordi i fer-ne la tria.La interfície web ens ofereix la portada del llibre, el títol i l'autor.

A més hi ha tres apartats, llibres de Ficció, llibres de No ficció i llibres Infantils i Juvenils.

    Animeu-vos i compartiu amb nosaltres les vostres propostes!

 

dimecres, 23 de març del 2011

L'escriptor Haruki Murakami, XXIII Premi Internacional Catalunya 2011

Segons el jurat, s'ha convertit en un referent destacat de la literatura mundial i és un pont literari entre l'Orient i l'Occident.

L'escriptor japonès Haruki Murakami és el XXIII Premi Internacional Catalunya. El jurat l'ha escollit per majoria absoluta, perquè "la seva obra narrativa ha transcendit el seu àmbit cultural i ha esdevingut un referent notable del panorama literari mundial; per la creació d’una obra i d'un univers personal que dibuixa un món d’oscil·lacions permanents, entre real i oníric, humor i foscor; i perquè és un pont literari entre l'Orient i l'Occident, la lleugeresa taoista i l’absorció de tendències i tradicions culturals forànies.' El premi el lliurarà el president Artur Mas el 9 de juny, al Palau de la Generalitat.

El Premi Internacional Catalunya, atorgat per la Generalitat de Catalunya i dotat amb 80.000 euros i l’escultura 'La clau i la lletra' d’Antoni Tàpies. Aprofiteu per descobrir l'autor a la Biblioteca.


dijous, 17 de març del 2011

Dia mundial de la poesia

El dilluns 21 de març celebrem el dia Mundial de la Poesia. Per aquest motiu us recomanem dos blocs relacionats amb el dia Mundial de la Poesia creats pel Consorci per a la Normalització Lingüística.
Dia Mundial de la Poesia  i  Emociona't amb la poesia.


Bona poesia!!!

divendres, 4 de març del 2011

Visita de l'autora Núria Esponellà

L’escriptora i professora Núria Esponellà presenta la seva primera novel·la històrica Rere els murs que va obtenir el premi Néstor Luján 2009.
Ens ha transportat al s. XII mitjançant la novel·la ambientada a Sant Pere de Rodes, monestir amb més de 1.000 anys d’història i molt ben documentada.     
La conquesta de la llibertat és tant vigent al segle XII com ara.
Història molt documentada que conté altes dosis d’aventura, d’intriga i d’amor. Ingredients perquè la novel·la ens atrapi des de l’inici. 
La trobada amb l'autora, el divendres 25 de febrer va ser molt interessant doncs varem poder conversar sobre el contingut de la novel·la i, a més l'autora ens va desvetllar com va treballar durant els 3 anys d'investigació i documentació de la novel·la.